A konferenciák témaköre:

A konferenciák tervezett helyszínei:

  • Szerbia – Újvidék
  • Észak-Macedónia – Szkopje
  • Bosznia és Hercegovina – Banja Luka
  • Montenegró – Podgorica

A konferenciák célja:

Magyar vállalkozások exportpiacokon való́ közvetlen és közvetett megjelenésének és nemzetközi versenyképességük növelésének támogatása.

A konferenciák témaköre:

Magyarország számára Szerbia az első számú gazdasági, kereskedelmi partner a nyugat-balkáni térségben, tavaly a magyar–szerb kereskedelmi forgalom 4 százalékkal bővült, elérve az 1,8 milliárd eurót – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a magyar–szerb gazdasági vegyes bizottság budapesti ülését követő sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta: a két ország politikai és gazdasági kapcsolata soha nem volt olyan jó, mint most, Magyarország támogatja Szerbia európai uniós integrációs törekvéseit, ez magyar gazdasági, egyben régióbiztonsági érdek.”

Megállapítható, hogy Magyarország számára, stratégiai kérdés, a remek gazdasági-, kulturális- és politikai kapcsolat fenntartása a Nyugat-Balkáni államokkal.

Ennek érdekében és támogatásaként jött létre a WEST BALKAN FINANCIAL EXPO kezdeményezés. A konferenciának és kiállításnak egyértelmű célja, a magyarországi pénzügyi- és szellemi tőke, megjelenése ezen országokban.

WEST BALKAN FINANCIAl EXPO: Kapcsolatépítés és kapcsolat létesítés, víziók helyett konkrét lehetőségek, tervek helyett megvalósítás.

A konferencia központi szereplője, az Eximbank Zrt, amely hitelintézet nem csupán lehetőségként kezeli a Nyugat-Balkáni piacokat, hanem nemzetstratégiai szempontból elsődleges célpontnak. Térségre szabott hiteltermékei, és finanszírozási koncepciója képezi a konferencia központi témáját, a magyarországi termékek-, szolgáltatások-, innovációk a délszláv piacokra jutásának érdekében. 

A West Balkan Expo tervezett konferenciái, kiállításai 2020: 

gallery/west_expok